ΤΕΧΝΙΚΕΣ TAPPING – Emotional Freedom Techniques

Τον Απρίλη του 2024, η Ελένη Βαρδάκη φιλοξενήθηκε από το Trauma2Therapy. Πρόσφερε ένα μονοήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τη μέθοδο Τapping. Το Τapping, ή EFT (Emotional Freedom Techniques), έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά ως Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης. Η εκπαίδευση του EFT Tapping παγκοσμίως απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα ειδικοτήτων όπως: ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, συμβούλους ψυχικής υγείας, coaches, εναλλακτικούς θεραπευτές, yoga teachers, εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές. Οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν τα εντυπωσιακά οφέλη του Τapping και έμαθαν πως μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους στην αντιμετώπιση συναισθηματικού μπλοκαρίσματος και στην βελτίωση της γενικότερης ευεξίας. 

ΠΟΤΕ: Κυριακή 7 Απριλίου 2024 10:00-16:00

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ: Μαρίνα Καστρινάκη – Certified Accredited EFT Practitioner

"Εξαιρετική εκπαίδευση EFT Tapping."
Despoina Ploussiou
Psychotherapist

Τι ΕΙΝΑΙ ΤΟ Tapping;

Το Tapping είναι μία μέθοδος Ενεργειακής Ψυχολογίας (Energy Psychology) που χρησιμοποιεί μεσημβρινά σημεία στο πάνω μέρος του σώματος. Συμβάλλει στην αποσυμφόρηση αρνητικών συναισθημάτων, την μείωση του στρες και την ανακούφιση σωματικού πόνου.  

Η πρακτική του EFT εφαρμόζεται με διαφορετικούς τρόπους:

  • 1:1 συνεδρίες με έναν επαγγελματία EFT (EFT Practitioner)
  • Ομαδικές συνεδρίες/σεμινάρια Group EFT Tapping
  • Self directed/μόνος σου

Επίσης το Tapping χρησιμοποιείται από επαγγελματίες πρώτης γραμμής σε σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, και στο χώρο του αθλητισμό.

Πλέον, υπάρχουν περισσότερες από 300 επιστημονικές έρευνες που έχουν μελετήσει την αποτελεσματικότητα της κλινικής μεθόδου EFT Tapping για την αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων ‘οπος το στρες, άγχος, φοβίες, χρόνιος πόνος, απώλεια βάρους/υπερφαγία, αϋπνία, burn out, μετατραυματικό στρες, κ.λ). 

Τρις από αυτές τις έρευνες βρίσκονται παρακάτω: 

  • “The Effect of Emotional Freedom Techniques on Stress Biochemistry: A Randomized Controlled Trial”: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22986277/
  • Reexamining the Effect of Emotional Freedom Techniques on Stress Biochemistry: A Randomized Controlled Trial” https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32162).
  • “Clinical EFT as an Evidence-based Practice for the Treatment of Psychological and Physiological Conditions: A Systematic Review” https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36438382/

Trainer

Η Ελένη Βαρδάκη είναι ειδικευμένη στο θεραπευτικό EFT coaching. Μεγάλωσε στην Ζιμπάμπουε, το Βόρειο Σουδάν, το Βέλγιο, το Πακιστάν και την Ρωσία και σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι να ολοκληρώση την εξειδίκεύση της ως EFT Practitioner το 2020, εργαζόταν σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Αθήνας και της Αγγλίας ως δασκάλα γυμνασίου και λυκείου. Είναι πιστοποιημένη στο Τapping με έναν από τους ποιο αναγνωρισμένους παρόχους εκπαίδευσης EFT, το EFT International, που εδρεύει στην Αγγλία.

EMOTIONAL ASSISTANT

Η Μαρίνα Καστρινάκη είναι ειδικευμένη στο θεραπευτικό EFT coaching. Μεγάλωσε στην Ελλάδα και το Βέλγιο και σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Εργάστηκε ως δασκάλα δημοτικού σχολείου στη Νέα Υόρκη. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, μετά από πολλή εξερεύνηση και αναζήτηση ψυχής, προσγειώθηκε στο μονοπάτι των θεραπευτικών τεχνών. Είναι πιστοποιημένη στο Τapping με έναν από τους ποιο αναγνωρισμένους παρόχους εκπαίδευσης EFT, το EFT International, που εδρεύει στην Αγγλία.